icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Klantcase

Realisatie infrastructuur Zorghotel

Aafje Nelson

IT Infra Talents realiseert gedegen telecommunicatie infrastructuur voor Aafje Zorghotel.

Michael van Dijk
Michael van Dijk /
Senior Interim/Programma Manager

LUXE HOTELFACILITEITEN ÉN MEDISCHE ZORG

Aafje zorghotels zijn hotels die luxe hotelfaciliteiten én medische zorg op maat combineren. Hotelgasten verwachten naast de nieuwste zorgvoorzieningen ook internet, telefonie, en video on demand. Het samengaan van zorgtechnologie, zoals oproepsysteem en val- en dwaaldetectie, en huis- of gebouwautomatisering (telecommunicatie, beveiliging en toegangscontrole) biedt volop mogelijkheden om de gasten van Aafje Zorghotels steeds optimaal van dienst te zijn. Bijvoorbeeld extra veiligheid door controle in ongewone situaties of betere ondersteuning van de zorgverleners door gemakkelijker bediening van apparaten op afstand. Deze voorzieningen kunnen niet zonder een gedegen telecommunicatie infrastructuur. IT Infra Talents heeft de gedegen en op de toekomst voorbereide onderliggende telecommunicatie infrastructuur voor Aafje Zorghotels gerealiseerd.

TELECOMMUNICATIE INFRASTRUCTUUR VOOR AAFJE ZORGHOTELS DOOR ANDARR

Voorafgaand aan het ontwerpen en bouwen van de telecommunicatie infrastructuur voor Aafje Zorghotels heeft IT Infra Talents een onderzoek naar de toekomstige informatie behoefte van Aafje verricht en tevens een analyse gedaan van de bestaande ICT. Het informatiebeleidsplan en de bevindingen van de bestaande ICT vormden een uitstekende basis voor een blauwdruk voor de telecommunicatie infrastructuur voor het Aafje Zorghotel en koppelingen naar andere Aafje vestingen en instanties. Het ontwerpen en bouwen van de telecommunicatie infrastructuur voor Aafje Zorghotel is een complex project. De belangen van diverse leveranciers, instanties en andere betrokkenen en een veelheid technologieën moeten worden samengebracht. IT Infra Talents heeft met 6 personen, van technisch experts tot projectleiding, dit project goed afgerond.
Het ontwerp van de telecommunicatie infrastructuur moet alle bestaande diensten zoals telefonie, hotelreservering, televisie en koppelingen met zorgapplicaties goed ondersteunen, maar ook klaar zijn voor allerlei nieuwe diensten die in de toekomst zijn te verwachten.

TELECOMMUNICATIE INFRASTRUCTUUR AAFJE ZORGHOTEL KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Aafje is een innoverende zorgverlener, hetgeen blijkt uit het hypermoderne Aafje Zorghotel dat 17 mei is geopend. Aafje loopt voorop door optimaal gebruik te maken van huidige technologie en voorbereid te zijn op optimaal gebruikmaken van toekomstige technologie. De gedegen telecommunicatie infrastructuur voor Aafje Zorghotel maakt dat allemaal mogelijk.

Het Zorghotel Maasstad is de eerste locatie van Aafje waar de door IT Infra Talents ontwikkelde blauwdruk is toegepast. Aafje heeft hiermee de eerste stap gezet naar een volledige IP-based telecommunicatie infrastructuur. Het Zorghotel is dan ook voorzien van alleen UTP bekabeling. Coax kabels voor televisie en analoge lijnen zijn dan ook uit den boze. Het type bekabeling is gekozen met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Ook zijn extra aansluitingen gerealiseerd voor het kunnen uitrollen van nieuwe diensten.

Met de ICT blauwdruk neemt Aafje ICT de regie op het gebied van de netwerkinfrastructuur en stelt zich op als serviceprovider richting de leveranciers van de telecommunicatie diensten. Met de invoering van de ICT blauwdruk is de onafhankelijkheid ten opzichte van leveranciers gewaarborgd. Leveranciers dienen zich te conformeren aan de ICT blauwdruk i.p.v. dat de telecommunicatie infrastructuur aangepast wordt aan wensen van een leverancier. In de blauwdruk zijn richtlijnen opgesteld waaraan de leveranciers zich moeten houden om toegang te krijgen tot de Aafje infrastructuur.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat in het Zorghotel naast de standaard kantoorautomatisering ook de volgende diensten over dezelfde infrastructuur worden aangeboden.

IPTV: Aan de gasten worden over de ICT infrastructuur multimedia aangeboden. Gasten hebben toegang tot reguliere televisiekanalen, radio uitzendingen en kunnen Video on Demand bestellen. Ook is het mogelijk om via het televisiescherm op het internet te browsen.

IPT: Het Zorghotel is volledig voorzien van IP Telefonie. Zowel de hotelkamers als de kantoorruimtes zijn uitgerust met IPT. Daarnaast zijn er IP-dect toestellen beschikbaar voor het mobiele (zorg)personeel. Op de IP-dect toestellen ontvangen de zorgmedewerkers tevens de zusteroproepen.

Domotica: De gasten krijgen beschikking over een halszender, waarmee de zusteroproepen geplaatst kunnen worden. Bij een zusteroproep wordt de locatie van de gast doorgegeven aan de ontvangende zorgmedewerkers. Met een ingebouwde chip dienen de halszenders tevens als autorisaties voor de toegangscontrole.

Toegangscontrole/beveiliging: IP-camera´s zorgen voor een adequate bewaking van het Zorghotel. Beelden kunnen eventueel teruggekeken worden. Voor toegangscontrole is het pand voorzien van kaartlezers die de gasten, bezoekers en medewerkers toegang geven tot de voor toegekende ruimtes.

Management system

Hotelmanagement systeem: De bovenstaande diensten zijn allen gekoppeld aan het hotelmanagement systeem. Door de koppeling is er een centraal punt waar de hotelmedewerkers de administratie bijhouden. Per kamer worden diensten bij het inchecken geactiveerd. Bij het uitchecken worden alle diensten in een kamer gedeactiveerd en krijgt de gast een factuur van de gemaakte kosten.

FACTS & FIGURES:

 • 3 IP Point of Sale (kassa’s)
 • 4 schotels ten behoeve van de IPTV’s
 • 121 hotelkamers
 • 125+ IPTV’s
 • 170+ Domotica apparaten
 • 185+ IPT’s toestellen
 • 375+ Power over Ethernet plus apparaten
 • 1100+ data aansluitpunten
 • 4000 088-bedrijvennummers
 • 15.000+ meter glasverbinding tussen Zorghotel en het datacenter
 • 75.000+ meter UTP cat 7 bekabeling
GRIP OP INFORMATIE EN PROCESSEN.
Nelson Ramos / Manager ICT bij Aafje
Michael van Dijk
Michael van Dijk /
Senior Interim/Programma Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!