icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 08/12/2022

“Toen ik 12 was, maakte ik al websites in opdracht van bedrijven”

Andarr

Sinds 1 december is Edgar van de Oudeweetering bij IT Infra Talents begonnen als IT Architect. Edgar is nog jong (27), maar we kunnen zonder overdrijven stellen dat hij zeer ervaren is. Als jochie van 12 maakte hij al professionele websites voor bedrijven. Het programmeren en bouwen van websites leerde hij zichzelf als kind eenvoudig aan, en met het ontwikkelen van zijn kennis en kwaliteiten is hij sindsdien nooit meer opgehouden.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Als kind was je al ondernemend, hoe is dat ontstaan?

“Ik was 7 toen ik mijn eerste eigen computer kreeg, daar was ik direct niet meer bij weg te slaan. Het programmeren en maken van websites heb ik mezelf allemaal aangeleerd.  Mijn vader is ook vrij technisch, dus ik kon bij hem terecht met veel vragen. Ik maakte al veel websites voor mezelf en voor vriendjes over allerlei dingen die we leuk vonden, games enzo. Al snel maakte ik er toen mijn werk van. Toen ik 12 was, maakte ik al websites in opdracht van bedrijven. Dan ging ik met mijn vader naar de McDonalds om opdrachtgevers te ontmoeten en te spreken. Zo heb ik websites gemaakt voor een hondenfokkerij, voor een organisator van reizen naar Armenië, enzovoort. Ik begon in die tijd op atheneum-plus, maar school interesseerde me niet zoveel. Ik was toen al meer bezig met ondernemen, dus ik ben al snel gaan werken en heb me vanuit daar verder ontwikkeld.”

Wat heb je zoal gedaan?

“De afgelopen 5,5 jaar werkte ik bij een groot advocatenkantoor op de Amsterdam Zuid-as. Daar ben ik begonnen als IT-support, en via applicatiebeheer en systeembeheer doorgegroeid naar IT-architect. Daarvoor werkte ik als freelance ICT projectcoördinator op allerlei verschillende gebieden. Naast mijn werk bij het advocatenkantoor heb ik een studie HBO-IT Architect afgerond en diverse certificeringen gehaald.”

En vanwaar nu de overstap naar IT Infra Talents?

“De uitdaging van de Zuid-as was er voor mij wel een beetje van af. Daarnaast wilde ik heel graag de consultancy in, in meerdere keukens kijken, mijn horizon verbreden, voor meerdere bedrijven werken en meer ervaring opdoen. Freelancen was nog een stapje te ver, ik vind dat ik daar nog te weinig ervaring voor heb. Het midlance concept van IT Infra Talents is dus perfect. Zo heb je veel vrijheid en flexibiliteit, maar toch ook een beetje vastigheid. Het midlance-concept was ook de voornaamste reden waarom ik voor IT Infra Talents heb gekozen.”

Wat kun jij de opdrachtgevers van IT Infra Talents brengen?

“Ik heb doorzettingsvermogen, ben proactief, heel leergierig en ondernemend van mezelf. Ik denk dat dat ook een van de redenen is dat het goed matcht met IT Infra Talents. Ik ben ook van plan om nog veel opleidingen te gaan doen naast mijn werk. Ik wil bijvoorbeeld de togaf-certificering gaan halen. Zo wil ik verder groeien in mijn rol als architect en hoop ik leuke opdrachten te gaan doen.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!