icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 11/05/2020

IT Project-manager Jos is van alle markten thuis

Jos Witteveen

Vandaag spreken we Jos Witteveen over zijn expertise en interim opdrachten via IT Infra Talents. De geboren en getogen Fries ademt IT. “Dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Ik begon mijn werkende leven in 1978 als COBOL programmeur, toen was jij nog niet eens geboren!” (red: klopt)
Jos maakte in 1982 de stap naar Projectmanagement, een rol die hem goed past. “Ik kan goed organiseren en mensen vinden het leuk om met mij samen nieuwe dingen te leren en te ontwikkelen. Daarnaast ziet het management dat ik de zaakjes goed op orde en onder controle heb.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

“Ik noem mijzelf Managing Expert want naast het management aspect vind ik de inhoud gewoon interessant. Van nature pik ik tijdens een opdracht snel veel kennis op zodat ik precies weet welke veranderingen het verschil zullen maken. En als een uitdaging klaar is, dan wil ik altijd weer iets nieuws.” vertelt Jos. “Als ik terugkijk heb ik me daardoor eigenlijk nooit gespecialiseerd. In mijn CV zit geen rode draad, maar wel een reeks mooie projectresultaten in uiteenlopende branches. Het voordeel hieraan is dat ik over veel vaardigheden beschik en me in iedere organisatie thuis voel.” 

Jos vervolgt: “Het is wel belangrijk dat mijn opdracht hout snijdt en wezenlijk waarde heeft voor de organisatie. Dat motiveert mij om op zoek te gaan naar de manier waarop het bedrijf waarde creëert voor zijn opdrachtgevers: in de fabriek, het distributiecentrum en klantprocessen. Dat is telkens anders bijvoorbeeld in logistiek, Fintech, overheid of afdelingen binnen de zorg. Het is belangrijk om nauwkeurig te weten hoe en waar een verandering waarde toevoegt.” 

In de afgelopen decennia heeft Jos mooie opdrachten uitgevoerd. Zo was hij IT-Manager van Schiphol en Brocacef, zat hij aan het stuur van grote IT-reorganisaties en begeleidde hij migraties bij bedrijven. “Ik heb een complexe migratie geleid over drie bedrijven heen, met ieder andere voorkeuren en cultuur. Het was toen echt een interessante uitdaging om processen plat te slaan en stakeholders mee te krijgen!” 

In 2006 stapte Jos aan boord bij IT Infra Talents. “Via een buurman kwam ik iemand tegen die bij IT Infra Talents werkte en die mij introduceerde. Grappig feitje: een van de eerste projecten voor IT Infra Talents was bij het Financieel Dagblad in het team van Martijn Jonker (red: inmiddels Executive Business Manager van IT Infra Talents) die qua persoonlijkheid aardig aan mij gewaagd bleek. Hij en ik hebben veel samen gewerkt en meegemaakt de afgelopen 14 jaar. IT Infra Talents is gelukkig nog steeds een plek waar mensen zich thuis voelen en zich verder willen ontwikkelen.” 

“Onze experts zien elkaar geregeld, niet alleen bij gezellige en stoere activiteiten maar ook bij onze regelmatige kennissessies. Zo organiseer ik zelf ook trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van Agile werken en onlangs nog een GIT-workshop. Ook hiervoor geldt weer dat ik dit doe omdat ik het fijn en belangrijk vind om samen te werken en mijn opgedane kennis te delen met mijn vakgenoten.”

Wil je als bedrijf op IT-gebied een ingewikkelde inhaalslag doen? Kwaliteit, productiviteit of kosten optimaliseren? Of loopt een project uit de rails? Jos is van alle markten thuis én nu beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Neem contact op met ons!

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!