icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 22/06/2020

IT-Architect en "strebertje" Remy bijt zich vast in elke opdracht

Remy

Nadat ik al een aantal van zijn collega’s heb gesproken, maak ik vandaag kennis met expert Remy van der Have. Hij (beeld)belt vanuit zijn werkplek thuis, net onder de rook van Rotterdam. “Mijn vrouw en ik wonen hier heerlijk met onze hond tussen de weilanden. De kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar ik verveel me geen moment!”

Via IT Infra Talents is Remy breed inzetbaar als IT-expert, in diverse branches maar ook in verschillende rollen. “Ik heb veel ervaring als Architect, maar kan ook aan de slag als Teamleider of Project Manager. Het leukste aan het werk als expert ís die afwisseling: de dynamiek past heel goed bij mij.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Dat Remy in de IT rolde was voor niemand een verrassing. “De interesse voor computers en systemen was er eigenlijk altijd al. Na mijn opleiding Elektrotechniek werkte ik eerst als Operator en later als IT-Beheerder. De rode draad is wel het technisch beheer, ik heb altijd in de data-hoek gezeten.”

Tijdens een dienstverband van maar liefst 17 jaar bij een grote telecomaanbieder werkte Remy op verschillende afdelingen. “Eerst was ik verantwoordelijk voor WAN’s voor opdrachtgevers, later voor werkplekbeheer en de laatste vijf jaar kreeg ik een innovatieve rol op een development-afdeling. Dat was een fantastische tijd! We rolden nieuwe diensten en netwerken uit, waar onze opdrachtgevers én de hele organisatie hals reikend naar uitkeken.”  

In deze periode leerde Remy meerdere collega’s van IT Infra Talents kennen. “Zij waren destijds mijn tijdelijke collega’s en het werken als expert leek mij wel wat. Inmiddels elf jaar geleden besloot ik ook de sprong te wagen, ik stapte aan boord bij IT Infra Talents.”

Als kersverse expert deed Remy een negen jaar durende opdracht bij NEM Energy, wat later Siemens werd. “Ik was teamleider van een technisch team en er kwamen prachtige projecten op ons pad. VOIP, TOPdesk, Videoconferencing, (W)LAN, 4 panden mensen en IT verhuizen, wat deden we niet? Het was een lange opdracht, maar ik heb mogen meewerken aan fantastische projecten.”

De afgelopen vijftien maanden was Remy aan de slag bij RAM Infotechnology. “Dat is een Cloud Service Partner. Hier heb ik als Project Manager een viertal grote projecten gedraaid. Dit waren vooral migraties van de inhoud van verschillende datacenters en werkplekken. Zo migreerde ik de inhoud van verschillende datacenters en migreerde ik voor opdrachtgevers hun bestaande werkplek naar Azure & M365. Die opdracht is nu net afgerond.”

Remy vervolgt: “Het is leuk om al die verschillende bedrijven van binnen te zien: de mensen, de teams: het is iedere keer iets anders.” Ook het werken via IT Infra Talents bevalt hem goed. “Het is een gezellig klein clubje, met een familiaire sfeer. Er is veel kennis en kunde in huis en er is dus altijd een sparringpartner voor handen. Maar we doen ook veel gezellige dingen samen, wat minstens zo belangrijk is.”

Wat zijn nieuwe opdracht zal zijn? “Op zich maakt me dat niet uit, ik heb een brede interesse. Geef me een interim opdracht, een punt op de horizon en het komt goed. Ik ben als expert best een strebertje, ik bijt me vast in elke opdracht. Natuurlijk heb je soms minder leuke taken, maar dat hoort er bij. En je moet nou eenmaal zelf de slingers ophangen, het voor jezelf interessant en leuk maken.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Remy van der Have
Remy van der Have /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!