icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 25/01/2021

IT als passie: "Ik maakte van mijn hobby mijn werk"

Mark Motor

Vanaf deze week mogen we een nieuwe expert verwelkomen bij ons team: Mark Bolten. In dit interview stelt onze nieuwe collega zich aan ons voor. Welkom Mark!

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Mark Bolten, bijna 33 jaar en ik woon in Zeist. Mijn partner en ik verwachten in mei ons eerste kindje. Om die reden zijn er verhuisplannen richting het Zuiden, om dichterbij de familie van mijn partner te wonen. Dit jaar wordt een uitdagend jaar.

Na mijn middelbare school wilde ik naar de opleiding 'Information Technology' met als specialisatie 'Network Administration'. Ik ben van het mbo naar het hbo opgeklommen en heb binnen 6 jaar mijn volledige opleiding afgerond. Zo begon ik in 2010 op 22-jarige leeftijd met werken.

De eerste vier jaar werkte ik als allround IT'er bij een Managed Service Provider. De zeven jaar daarna heb ik mij in de consultancy gespecialiseerd op het gebied van Exchange, Skype en Teams. En nu begin ik bij IT Infra Talents!

Waarom heb je passie voor jouw vak?

Techniek is iets wat mij van jongs af interesseerde. Ik had ‘gewoon Lego’ al snel uitgespeeld, want ik wilde met technisch Lego aan de slag. Ook maakte ik hele bouwwerken van Meccano (wie kent het nog?). Alles wat rolt en rijd vond/vind ik prachtig. Ik pielde ook graag met de toen nog gangbare DOS pc's van mijn oom, die in de automatisering werkte. Als kind wilde ik automonteur worden, maar toen de IT-opleiding op mijn pad kwam, bleek ik dat veel leuker te vinden. Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken. Daarnaast ben ik behulpzaam van aard en dat doe ik door middel van mijn kennis in de IT. Ik zoek graag oplossingen voor IT-uitdagingen.

Waarom heb je gekozen voor IT Infra Talents?

Ik zeg altijd dat ik een 'sociaal dier' ben en echt een familiemens. Voor corona kwam ik heel veel bij mijn (schoon)familie, maar dat is nu natuurlijk even anders. Ik vind het belangrijk om dat familiegevoel ook in mijn werk te hebben en dat voel ik ook bij IT Infra Talents. IT Infra Talents luistert goed naar mijn wensen en behoeften en zo werken we samen aan mooie ontwikkelingen.

Wat is jouw motto?

Ik heb ooit een cursus zelfreflectie gedaan. Een onderdeel daarvan was 'écht luisteren'. Dat is in eerste instantie heel veel moeilijker dan je zou denken. Onbewust ga je in de hoofd al antwoorden bedenken, waardoor je al je eigen perspectief aan het creëren bent terwijl je gesprekspartner nog niet eens is uitgepraat. Tijdens die cursus is dit mijn motto geworden: “De beleving van de een is niet de realiteit van de ander”.

Je goed in kunnen beelden in een ander is iets wat ik heel mooi vind in het leven. Want op die manier weet je pas echt wat er bij iemand speelt en waar je kunt helpen. Dat probeer ik ook in mijn werk toe te passen.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Momenteel kijk ik natuurlijk heel erg uit naar het vaderschap. En niet te vergeten: 'het oude normaal' zonder pandemie. Op die manier kan ik op normale manier de IT Infra Talents collega's en opdrachtgevers leren kennen. Ik kijk uit naar het eerste uitje wat gewoon op locatie gehouden kan worden. Tot snel!

Overzicht Nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Mark Bolten
Mark Bolten /
Technisch Specialist

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!