icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 07/02/2023

“Ik hou van oplossingen bedenken waardoor je efficiënter kan werken”

IT Infra Talents

Jeroen de Vries werkt als midlancer bij IT Infra Talents. Zijn eerste opdracht voert hij uit als Linux-systeembeheerder bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) van de Rijksoverheid. Een van zijn favoriete bezigheden binnen deze veelzijdige functie is automatisering. “Ik hou ervan om oplossingen te bedenken die ervoor zorgen dat mensen prettiger en efficiënter kunnen werken”.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Jeroen: “Ik heb het naar mijn zin, ben lekker op dreef. Ik hou me bij DICTU bezig met systeembeheer, onderhoud, automatisering en ondersteuning. En veelzijdig takenpakket en een afwisselende baan. Bij overheidsinstanties draaien meestal niet de allernieuwste systemen, dus er is genoeg te doen! Als nieuwe IT’er binnen het team kun je systemen en processen met een frisse blik bekijken en vanuit die houding echt een verschil maken.”

Efficiënter werken

“Op de werkvloer worden veel dingen nou eenmaal op een bepaalde manier gedaan, uit gewoonte of omdat het ooit zo was en niet anders kon. Ik geniet ervan om op zoek te gaan naar alternatieven en hou ervan om oplossingen te bedenken die ervoor zorgen dat mensen prettiger en efficiënter kunnen werken met een applicatie. In de IT beweegt en vernieuwt er continu van alles, dus je moet goed in de gaten houden of er een nieuwe oplossing voorhanden is.”

Significant hoger salaris

"Ik begon als systeembeheerder bij een IT-bedrijf. Inhoudelijk interessant, maar de werkdruk was hoog en het bijbehorende salaris steeg naar mijn smaak niet snel genoeg mee met mijn professionele groeicurve. Een recruiter wees mij op de mogelijkheden bij IT Infra Talents en die bevielen mij wel. Ik wilde sowieso al graag bij verschillende bedrijven rondsnuffelen en dat kan hier. Wat me nog meer erg aansprak aan de manier van werken bij IT Infra Talents is het systeem van waardering. Je wordt beloond naar de waarde die je vertegenwoordigt. In mijn geval betekende dat een significant hoger salaris na mijn overstap naar IT Infra Talents. Het gaat me trouwens niet alleen om het geld. Ik vind het gewoon eerlijker wanneer degene die het werk doet naar waarde wordt beloond. Dat geeft mij behalve een hoger salaris ook een beter gevoel.”

Ideale combinatie

“Werken als midlancer past heel goed bij mij. Dat komt door de ideale combinatie van enerzijds de zelfstandigheid en het ondernemerschap en anderzijds de ondersteuning en het financiële vangnet vanuit de organisatie. Je hebt veel vrijheid. Of deze insteek bij iedereen past weet ik niet. Ik werk voornamelijk thuis en heb minder contact met collega’s dan toen ik nog in loondienst werkte. Nu vind ik dat juist wel prettig; ik heb niet zo’n behoefte aan allerlei bedrijfsuitjes en vrijdagmiddagborrels. Maar als je een enorm sociaal dier bent, ligt dat misschien anders.”

Briefje

“De komende jaren wil ik mij verder specialiseren in Linux: mijn CV verder uitbouwen, meer certificeringen halen en steeds complexere uitdagingen aangaan. Leren zal ik waarschijnlijk tot aan mijn pensioen moeten doen. In de IT staan de ontwikkelingen nooit stil. Ik reken in elk geval niet op een briefje waarop staat: gefeliciteerd, je bent nu voor altijd klaar.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
doe de test!
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!