icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 07/11/2022

“Ik gebruik vaak mijn humor om verbinding in het team te creëren”

Andarr

Inge Scholte werkte jarenlang als Project Management Officer bij PMO Partner, één van de andere bedrijven van House of Talents. Afgelopen maand maakte ze de overstap tot Scrummaster bij IT Infra Talents. “Ik wilde graag binnen de muren van House of Talents blijven, maar mezelf verder ontwikkelen op het gebied van IT. Mijn ervaring als PMO’er neem ik mee in mijn nieuwe rol als Scrummaster. Ik ben nu veel meer in de lead, en dat vind ik fijn.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Ontwikkeling en doorgroeien

“De opdrachten die ik vanuit PMO Partner deed, zijn heel projectgericht. Daar ondersteunde ik vooral de projectmanager. Na dat jaren gedaan te hebben, was ik op zoek naar een andere uitdaging. Ik heb in mijn werkverleden al veel IT-gerelateerde dingen gedaan. Daardoor sluit IT Infra Talents Technology perfect aan op mijn wensen om me verder te ontwikkelen. Ik heb nu collega’s in soortgelijke functies met de juiste expertise om mee te sparren. Dit ondersteunt mij om mooie stappen in mijn ontwikkeling te kunnen maken”, aldus Inge over de beweegredenen achter haar switch van PMO Partner naar IT Infra Talents Technology. “House of Talents staat voor ontwikkeling en doorgroeien, dat kan dus ook binnen de verschillende bv’s. Het is een stabiele en leuke organisatie om voor te werken.”    

Oriënteren

Op dit moment zit Inge in opdracht bij DICTU als Scrummaster. “Ik begon daar als PMO’er, dus ik zit er al een tijdje. Alleen mijn rol is nu veranderd en er zit een andere Business Manager tussen.” Een half jaar geleden ging Inge zich verder oriënteren met betrekking tot haar carrière. Daarvoor voerde ze ook gesprekken bij grote bedrijven buiten House of Talents. “En dat was goed, want zo kon ik ondervinden wat er aan aanbod was. Ik kwam tot de conclusie dat House of Talents voor mij nog altijd een mooie partij is om voor te werken. Tijdens een gesprek met Business Manager Martijn, wat overigens plaatsvond voor heel andere redenen, is het balletje gaan rollen de overstap te maken naar IT Infra Talents Technology. Ik zie het echt als een voordeel om me binnen mijn eigen organisatie te kunnen blijven ontwikkelen.” De opdracht bij DICTU is onlangs verlengd met daarin de nieuwe rol van Inge. “Als dit afloopt, zit ik er al weer twee jaar. Daarna wordt het ook tijd een andere opdracht te zoeken om me verder te kunnen ontwikkelen.”

Autonomie en vrijheid

“Als scrummaster werk ik voornamelijk met developers in een team, daar haal ik veel plezier uit. Je bent als scrumteam zelfsturend. Je hebt je eigen autonomie en de vrijheid die je daarin krijgt is mooi. We werken agile, en dat heeft veel voordelen. Belangrijk is dat we allemaal weten dat we naar een eind deadline toewerken, samen met het team bepalen we hoe we daar gaan komen. En werkt iets niet, of juist wel? Dan passen we het tussendoor aan. Ik ben een echte teamplayer, en gebruik vaak mijn humor om verbinding in het team te creëren. Als je verbinding hebt met elkaar en plezier heb in het werk dan kun je samen dingen aan. Ook als er soms wat tegen zit. En als ik iets voor elkaar wil krijgen, dan krijg ik het voor elkaar. Ik bijt me er echt in vast. Voordeel is dat ik vanuit mijn PMO-ervaring de organisatiegedachte begrijp, van beleid tot aan uitwerking. Wat er moet gebeuren, pak ik met het team pragmatisch en actiegericht op zodat we de deadline succesvol behalen.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!