icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 11/05/2020

"Door de context van een project te kennen draag je echt bij aan de bedrijfs-doelstellingen"

Eric van Loon

Vandaag maken we -uiteraard op afstand- kennis met Eric van Loon van IT Infra Talents. Eric woont, met zijn vrouw en vier kinderen, in een groen en rustig dorp, net boven Eindhoven. “Alles loopt hier op rolletjes. Met dit mooie weer spelen de kinderen veel buiten en ik ben aan het werk, in het thuiskantoor dat ik heb ingericht.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Door zijn brede achtergrond wordt Eric via IT Infra Talents ingezet op diverse rollen binnen IT-projecten. “Zo heb ik net een grote opdracht afgerond waarin ik de functie van Projectmanager had. Vanuit die rol heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met een internationale Retailer. Eerder heb ik werkzaamheden verricht voor een pensioenuitvoerder waarbij ik een grote inhoudelijke bijdrage kon leveren. Hier lag de focus op de uitrol van een nieuw IT-landschap en meerdere datamigraties. Aan afwisseling dus geen gebrek, door al die verschillende petten.”

Hoe Eric zijn carrière ooit begon? “Na mijn HTS opleiding Technische Computerkunde werkte ik als teamlead bij de NPO. Dat was een mooie tijd. Mijn afdeling verzorgde het beheer van de websites van de publieke omroepen en deze moesten zó gebouwd zijn dat ze een groot aantal bezoekers aankonden. Bij wereldnieuws mocht de boel natuurlijk niet op zwart gaan. Tijdens de aanslagen op het WTC in 2001 was de website van de NOS een van de weinige nieuwssites die overeind bleef.”

Eric vervolgt: “Rond de eeuwwisseling maakte de digitalisering grote sprongen: het was mooi om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en mee te bouwen aan nieuwe mogelijkheden. Zo was ik betrokken bij de eerste bouwstenen om programma’s on demand terug te kijken. We waren pioniers, want dat was toen echt baanbrekend.”

Nadat Eric -tussen de bedrijven door- een master-opleiding bij Universiteit Nyenrode afrondde, kwam hij voor het eerst in aanraking met consultancy. “Ik stapte aan boord bij Ordina en heb over een periode van vier jaar een opdracht gedaan bij Shell Telecom, een tak die in die periode werd overgenomen door AT&T. Ik had in mijn rol 100 projecten onder mijn hoede, die allemaal een internationale inslag hadden. Ook zo’n overname is een leerzaam proces, omdat dit veel impact had op beide organisaties.”

In die Shell-tijd kwam Eric IT Infra Talents-collega Albert Esser tegen. “We hadden elkaar al eens eerder ontmoet bij de NOS en raakten in gesprek in een koffiecorner. Een lang verhaal kort: door Albert werd ik geïntroduceerd bij IT Infra Talents, toen nog op de Emmalaan in Utrecht. Omdat de sfeer en de mensen me aanspraken, was het eigenlijk al snel beklonken.”

Afgelopen februari -net voor de Corona-crisis- vierde ik mijn 10-jarig jubileum bij IT Infra Talents
Eric / IT Infra Talents

"Bij IT Infra Talents kent iedereen elkaar en is het contact veel persoonlijker en minder formeel. Ik vind het bovendien prettig om onderdeel te zijn van een team. We delen niet alleen kennis en kunde, maar doen ook veel gezellige dingen samen.”

Via IT Infra Talents deed Eric diverse projecten bij verschillende bedrijven. “De leukste en meest uitdagende opdracht? Ik deed een netwerkmigratie van 80 locaties wereldwijd, variërend van Australië en Brazilië tot en met de Verenigde StatenHet was een leerzame en interessante exercitie, omdat ieder land zijn eigen aanpak en cultuur heeft. Wendbaar leiderschap is dan essentieel.

Eric heeft een duidelijke voorkeur voor langer lopende opdrachten. “Ik vind het leuk om het bedrijf ook echt te leren kennen. Als je een project op zichzelf staand ziet, gaat het te kort door de bocht. Je moet snappen wat een bedrijf doet, om te weten wat jouw werk bijdraagt. Alleen door de context van een project te kennen weet je hoe je bijdraagt aan de doelstellingen van het bedrijf. Ik vind het daarom waardevol om in de keuken van het bedrijf te kijken: de raffinaderij, het distributiecentrum, de vleesverwerking, of in de operatiekamers." 

Wat zijn volgende opdracht zal brengen? Eric: “Het lijkt me leuk om een project te doen dat zich bezig houdt met de informatiebeveiliging van netwerken. Ik kan dat uiteraard doen vanuit de besturing, beheer en het ontwerp. Oftewel, dat bekende bollenmodel van IT Infra Talents.”

Heb jij een mooie opdracht voor Eric? Neem contact op met ons!

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!