icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents

Het bepalen van een IT-strategie

Andarr

Voor elke organisatie is het belangrijk om na te denken over het strategisch inzetten van IT. Een IT-strategie geeft richting en focus aan medewerkers én het bedrijf. Het maakt duidelijk hoe je technologie gericht inzet, voor welke doelen en voor welke waarde. Maar hoe ziet zo’n strategie er dan uit?

IT-strategie: kijk naar het geheel

Dé aanpak voor ICT-strategie bestaat niet. ICT-volwassenheid, externe druk en ambitie zijn de bepalende factoren om situatie-afhankelijk een eigen aanpak te kiezen. De grote uitdaging bij het bepalen van een IT-strategie voor bedrijven in deze tijd, is niet enkel te kijken naar technologie, maar naar het grote plaatje. 

De IT-strategie van jouw bedrijf moet antwoord geven op deze vragen:

  1. Op welke manier voegt IT waarde toe in een organisatie (of daarbuiten in een keten)
  2. Hoe zorgen we ervoor dat we daarbij een acceptabel kostenniveau bereiken en voldoen aan gestelde randvoorwaarden?
  3. Waarom zouden mensen hier willen en blijven werken?
  4. Hoe ziet het pad naar deze stip aan de horizon er uit en welke principes hanteren we bij het maken van keuzes terwijl we onderweg zijn?

Ruime ervaring in IT-strategie

De architecten van IT Infra Talents kunnen jouw bedrijf helpen met het opstellen van een IT-strategie. Met hun ruime ervaring in verschillende sectoren weten zij de architectuurprincipes en ontwerprichtlijnen binnen de context van iedere opdrachtgever toe te passen. 

Ze begeleiden organisaties bij het bepalen van een effectieve architectuurstrategie die nauw aansluit bij hun business. Door op gestructureerde wijze frameworks als TOGAF in te zetten, worden complexe vraagstukken opgelost op een wijze die aantoonbaar waarde toevoegt.

Meer informatie

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op, via officemanagement@itinfratalents.nl  of bel met 030 - 608 61 88

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!