icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Interview

"Hij overtuigde me van de voordelen van midlancen"

#Vrijheid #Samen
IT Infra Talents

Eelke van den Berg
Eelke van den Berg /
Project Manager

Martijn Tiemens is Data Expert bij Data Talents. Hij ziet Eelke van den Berg geregeld, tijdens de gezellige kaartavonden met hun vriendengroep van oud-collega’s. Tijdens een van die avonden raakte Eelke zo enthousiast over de voordelen van midlancen, dat hij via Martijn in contact werd gebracht met IT Infra Talents, om als IT-Project Manager aan de slag te gaan. Afgelopen november stapte Eelke aan boord bij IT Infra Talents.

Hoe kennen jullie elkaar?

Eelke: “Martijn en ik leerden elkaar tien jaar geleden kennen, tijdens een studentenbaan. We werkten bij een familiebedrijf en waren daar -vier net afgestudeerde jongeren- een beetje een vreemde eend in de bijt. Dan trek je naar elkaar toe. Uiteindelijk gingen we allemaal ons eigen weg, maar we hielden altijd contact. Aan die tijd hebben we een leuke vriendengroep overgehouden.”

Martijn: “We zien elkaar om de week -op woensdagavond- met als oorspronkelijk idee om samen te eten en te kaarten. We hebben in die jaren nog nooit een pak kaarten aangeraakt, maar het is gegarandeerd gezellig! We praten over van alles en nog wat en werk is een belangrijk gespreksonderwerp. Dat kan ook niet missen met een ZZP’er, een expert en twee midlancers aan tafel.”

Martijn, jij was dus eerder aan het midlancen. Waarom heb jij deze stap genomen?

“Ik kom uit de klassieke detacheringswereld en merkte dat mijn belang niet per definitie centraal stond. Ondanks het feit dat ik wilde wisselen van opdracht, werd hier destijds geen gehoor aan gegeven. Het voelde allemaal heel dichtgetikt en risico-georiënteerd. Terwijl het zo belangrijk is dat er rekening wordt gehouden met jouw wensen en ambities.”

Ik vind het essentieel dat je als expert niet als poppetje wordt geplaatst
Martijn / Data Talents

“Toen ik in 2019 voor Data Talents koos, kwam ik -voor mijn gevoel- in vrijheid terecht. Als expert sta je op gelijkwaardige voet met jouw Business Manager, je doet het samen. In mijn huidige opdracht, bij de Rabobank, heb ik al veel verschillende dingen mogen doen. Waar ik eerst als Scrummaster werkte, ga ik inmiddels meer richting Business analyse.”

“Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen, nieuwe dingen te leren. Dit is overigens ook wat opdrachtgevers van jou als expert verwachten: je moet bijblijven in jouw vakgebied. Persoonlijke ontwikkeling en mooie opdrachten zijn voor mij dus belangrijke elementen uit het midlance-model". 

Wat was voor jou de reden om te gaan midlancen, Eelke?

“Martijn moedigde mij aan om de sprong te wagen. Zijn enthousiasme voor midlancen hielp daarbij zeker. Zo heeft hij mij wel eens een uurloon-voorbeeld gestuurd en uitgelegd wat deze manier van werken nog meer inhoudt. Ik vind het natuurlijk belangrijk om mij verder te ontwikkelen als Project Manager en te werken aan mooie opdrachten. Daarnaast is het ondernemende beloningsmodel voor mij heel aantrekkelijk.”

Via IT Infra Talents werk ik als Privacy & Security Officer bij de Gemeente Utrecht
Eelke / IT Infra Talents

“Natuurlijk heb ik overwogen om te gaan ZZP’en”, vertelt Eelke. “Maar puntje bij paaltje vind ik dat toch een beetje te spannend. Voor mij is midlancen een mooie middenweg en pluk ik de vruchten als ik een mooie opdracht heb. Bovendien vind ik het ook fijn dat ik een team collega’s heb, waarvan ik kan leren. Wat dat betreft lijkt ZZP’en mij ook wel eenzaam.”

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures van IT Infra Talents
Eelke van den Berg
Eelke van den Berg /
Project Manager
andarr

Ben jij, net als wij, een vakidioot met een echt ICT-hart? Mooi, want dan heeft IT Infra Talents je veel te bieden!

Neem contact op met Rick van Lent