icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Interview Infra

"Het ondernemende karakter van midlancen bevalt mij uitstekend"

#flexibiliteit #Team
Melle

Sinds begin 2019 is Melle Doreleijers aangesloten als midlancer bij IT Infra Talents. De ervaren Team Lead en Cloud Solution Architect speelde al een tijd met het idee om als ZZP’er aan de slag te gaan, maar koos uiteindelijk toch voor de voordelen van de deze unieke manier van werken. Inmiddels werkt Melle naar volle tevredenheid aan mooie opdrachten.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

“Zelfstandig ondernemen is best een grote stap,” aldus Melle. “Ik wil graag zelf ‘in control’ zijn en contact met opdrachtgevers onderhouden, maar het is toch fijn om onderdeel te zijn van een team. Toen ik van mijn collega en vriend Dennis hoorde over de mogelijkheid van midlancen bij IT Infra Talents leek me dat een prima tussenoplossing.”

Melle vervolgt: “Na bijna 10 jaar via grotere Global Systems Integrators te hebben gewerkt was ik een beetje klaar met ‘het corporate gebeuren’ en het bijbehorende beoordelings- en beloningssysteem. Ik wilde meer ondernemen, relaties onderhouden met de opdrachtgever, invloed hebben op verlenging van opdrachten en leren hoe ik mezelf beter kan verkopen. Bij IT Infra Talents krijg ik daar alle ruimte voor. En als ik zelf niks aan acquisitie doe, zoeken de Business Managers mooie opdrachten voor me. Dat geeft een lekker gevoel.”

“Ik heb al een aantal mooie opdrachten gedaan, waaronder een leuke invalklus bij Brand Loyalty. Bij dit supergave bedrijf wordt de lunch in de bedrijfskantine door sterrenkoks bereid. Waar maak je dat nou mee? Nu zit ik bij Centric en per 1 december ga ik aan de slag bij Rijkswaterstaat, midden in Rotterdam. Ook daar heb ik veel zin in.”

“In het begin moest ik even wennen aan hoe het midlancen in de praktijk werkt. Aan het variabele salaris, aan vrij nemen wanneer je wilt. Naarmate je beter snapt hoe het werkt, wordt het eigenlijk steeds leuker. Al met al ervaar je als midlancer hoe het ondernemerschap werkt en ik moet zeggen: het bevalt me uitstekend!”

“Bovendien heb ik voldoende tijd om naast mijn werk leuke andere dingen te doen, zoals festivallen, tennis en series verslinden. Daarnaast drink ik graag een biertje met vrienden, of verdiep ik mij in Crypto zoals Bitcoin, Altcoins en Masternodes.”

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk hier de vacatures van IT Infra Talents
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!