icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Blog 19/03/2024

Sander Verdoes, expert bij IT Infra Talents: ‘Er is hier een enorme drive om te leren’

Sander Verdoes, IT Infra Expert

Sander Verdoes helpt organisaties om op IT- en securitygebied van A naar B te komen. Hij werkt inmiddels 6 jaar bij IT Infra Talents. “Ik ben een echte IT-nerd die graag zijn schouders zet onder complexe IT- en Security-vraagstukken.”

Sander Verdoes
Sander Verdoes /
Security Expert

Steile leercurve

De eerste 4 jaar was Sander verantwoordelijk voor diverse interim-opdrachten bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Een van de opdrachten die indruk op hem maakten, was de vervanging van de portfolio manager die een week later met zwangerschapsverlof zou gaan. Hierdoor was de overdrachtstermijn kort.

“Binnen het CBG waren ze al 3 jaar bezig om het portfoliomanagement op poten te zetten en te laten draaien. Maar voor mij was het een vrij nieuw vakgebied. Ik heb het dan ook als een steile leercurve ervaren om dit verder in goede banen te leiden.”

Bij een ander project voor het CBG, op het gebied van Identity & Access Management, moest Sander het beheer van toegangsrechten van de medewerkers stroomlijnen en ervoor zorgen dat de organisatie compliant bleef. “Een van de uitdagingen was het management en de medewerkers van het CBG meenemen in wat er concreet voor hen moest veranderen. Dat was niet altijd even makkelijk.”

Overtuigen van voordelen van nieuwe IT bij Nuffic

Sanders huidige interim-functie is Programmamanager IT & CISO bij Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Ook hier moeten medewerkers worden meegenomen in een IT-verandertraject. “Vorig jaar zijn we aan de slag gegaan met het schrijven en implementeren van een verbeterplan. Het leuke hierin vind ik het samen met het team vinden van de juiste aanpak en bijbehorende tone of voice om de collega’s van IT te betrekken en de collega’s in andere bedrijfsonderdelen hierin goed mee te nemen.’’

“Iedereen staat voor elkaar klaar”

Sander omschrijft de cultuur bij IT Infra Talents als prettig, constructief, leerzaam en gezellig. “Het gevoel van saamhorigheid is ongekend. Iedereen staat voor elkaar klaar. Als ik per mail een vraag stel, ontvang ik binnen een uur reacties van collega´s. Maar het mooiste vind ik de gedeelde motivatie om elkaar en onze opdrachtgevers oprecht verder te helpen.” 

Trainingen en kennissessies

Sander stelt het enorm op prijs dat er bij IT Infra Talents trainingen en kennissessies worden georganiseerd. “Er is een enorme drive om de kennis en kunde van de collega’s op peil te houden. Samen met een andere collega, Jos Maas, ben ik gecertificeerd om trainingen te geven op het gebied van governance en management van informatiebeveiliging.

Intern hebben we dat al een paar keer gedaan. Recent zat ik nog bij Jos “in de klas” voor de NIS2 training. Ik vind dit niet alleen leuk om te doen maar deze trainingen zijn daarnaast zeer nuttig voor de collega´s die certificeringen op securitygebied willen halen.” 

Overzicht blogs
Sander Verdoes
Sander Verdoes /
Security Expert

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!