icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Blog 07/02/2024

Istwan Kooij, 8 jaar Midlancer voor IT Infra Talents: ‘Vrijheid, flexibiliteit en riante beloning’

Istwan Kooij Midlancer IT Infra Talents

Istwan Kooij geniet nog altijd van de vrijheid van het Midlancen en van de verscheidenheid aan bedrijven waar hij achter de schermen kan kijken. “Er wordt altijd met je meegedacht: wat je wilt doen, waar je naartoe wilt.”

Istwan Kooij
Istwan Kooij /
Project Manager

Istwan begon zijn carrière in loondienst als mainframe specialist voor betalingsverwerker Interpay (later Equens, nu Worldline). Gaandeweg ontwikkelde hij zich tot project- en transitiemanager. Hij deed opleidingen als Professional Scrummaster 1, Prince2 practitioner en Agile Project Management. Toen het bedrijf werd overgenomen, vond hij het tijd worden voor wat anders.

“Een collega die tijdelijk bij ons werkte, vroeg me om eens te komen praten bij Andarr, de voorloper van IT Infra Talents. Ik zag toen niets in werken op interim basis, maar ik dacht: praten kan altijd. En bij Andarr was er direct een klik. Van die overstap heb ik geen moment spijt gehad.”

Transitiemanager

Voor IT Infra Talents doet Istwan Microsoft-georganiseerde transities. “Ik noem mezelf transitiemanager, ik migreer partijen naar de Cloud. Daarbij kijk ik niet alleen naar de harde IT, maar ook naar wat de medewerkers nodig hebben. Zodat ze weten hoe het werkt en ze hun spullen kunnen vinden.”

Switch naar de zorg

Aanvankelijk deed Istwan interim opdrachten bij bedrijven in de financiële sector. “Daar was ik op een gegeven moment klaar mee, alles draait er om geld. Daarom maakte ik een switch naar de zorg. Ik was in opdracht bij GGD’en, verloskundigen, oudereninstellingen en GGZ-crisiscentra. Dat is echt een andere wereld, waar ik enorm van gecharmeerd ben geraakt. Je werkt er niet alleen voor het geld, maar ook voor de kwaliteit van de zorg.”

Financieel aantrekkelijker dan loondienst

Istwan is lyrisch over het Midlancen. “Ik ben enorm flexibel, net als een zzp’er. Als ik zeg: vandaag even niet, dan hoeft het ook niet. En als ik een lange dag gewerkt hebt, klap ik mijn laptop dicht en hoef ik niet nog administratie te doen. Dat wordt allemaal voor me verzorgd.”

“Ook niet onbelangrijk: ik profiteer nu zelf van mijn harde werk. Wanneer ik in loondienst 60 uur in de week werkte, kreeg ik er maar 36 betaald. Nu krijg ik alle uren uitgekeerd. En afgezien van die extra uren: wanneer je de nodige ervaring hebt als IT’er, wordt je uurtarief dermate hoog dat Midlancen financieel meestal aantrekkelijker is dan werken in loondienst, is mijn ervaring.”

Vrijheid bij projectkeuze

Daarnaast geniet Istwan van de vrijheid bij het kiezen van projecten. “Bij detacheringsbureaus is het de baas die bepaalt waar je naartoe gaat. Bij IT Infra Talents niet: er wordt altijd met je meegedacht, wat je wilt doen, waar je naartoe wilt. En in de 8 jaar als Midlancer heb ik misschien 3 maanden geen opdracht gehad.”

Ontwikkeling naar adviserende rol

Nu is Istwan sinds een paar maanden in opdracht bij Dictu, een overheidsinstelling. “Ik merk dat ik me hier verder kan ontwikkelen. Naast mijn werk als transitiemanager krijg ik een meer adviserende rol. Zo had ik een scherp omlijnde werkomschrijving ontvangen, waar ik wat andere ideeën over had. Na een gesprek met de opdrachtgever kon ik zelf mijn opdracht aanpassen. Mooi toch als je je zo kunt profileren, want je wilt als externe expert toch je toegevoegde waarde laten zien. Dat maakt dit werk zo leuk.”

Overzicht blogs
Istwan Kooij
Istwan Kooij /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!