icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Blog 27/05/2024

“Er wordt goed voor me gezorgd bij IT Infra Talents”

Inge Scholte expert bij IT Infra Talents

Acht jaar geleden begon Inge Scholte bij Project & Change Talents als PMO’er. Inmiddels is ze talrijke opdrachten verder en ontwikkelde ze zich na haar overstap naar IT Infra Talents steeds meer in de richting van projectmanager, Scrum Manager en Agile Coach. “Ik vind het echt belangrijk dat ik me op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied blijf ontwikkelen en daar biedt House of Talents ook de middelen voor.”

Inge Scholte
Inge Scholte /
Expert

Mediator tussen concept en bouw

Als PMO’er bij Project & Change Talents zorgde Inge er bij verschillende opdrachtgevers voor dat processen soepel liepen, de planningen op orde waren en de budgetten niet overschreden werden. Toch merkte ze dat ze meer in haar mars had. Zoals bij Hema, waar ze zes jaar geleden meewerkte aan de ontwikkeling van twee flagshipstores in Brussel en Antwerpen.

“Eigenlijk fungeerde ik al vanaf de derde dag als projectmanager”, vertelt ze. “En als mediator tussen het concept- en bouwteam. Dat was best een zware rol, om ervoor te zorgen dat iedereen soepel samen bleef werken. Maar het was ook ontzettend inspirerend om te zien hoe een conceptteam bijvoorbeeld naar de customer journey kijkt.”

Van Nijmegen naar Bonaire

Vervolgens ging Inge op opdracht bij het Radboudumc, waar de complete LAN- en WLAN-infrastructuur vervangen moest worden. “De switches, de servers en de access points van het hele ziekenhuis gingen op de schop. Tegelijkertijd heb je wel met OK’s en crisiscentra te maken, waar je soms alleen met speciale pakken binnen mag. Dat vergt nogal wat planning en voorbereiding. Een heel andere wereld dan de organisaties waar ik daarvoor gewerkt had.”

Na de pittige opdrachten bij de Hema en het Radboudumc wilde Inge graag een tijdje naar de zon. Ze was moe en had zin om een paar maanden achter de bar op een tropisch eiland cocktails te schenken en bij te komen. Precies op dat moment kwam er een vacature op Bonaire voorbij. “Die vacature voor een shared serviceorganisatie op Bonaire kwam echt op het juiste moment. Ik heb daar van alles gedaan, van service level manager tot resource manager en senior projectcoördinator. Maar toen kwam corona en ik wilde niet permanent op een eiland wonen. Het was tijd om verder te gaan.”

Vrijheid én zekerheid

Met verder gaan doelt Inge ook op haar overstap van Project & Change Talents naar IT Infra Talents. “Tijdens mijn overstap was Project & Change Talents nog PMO Partners, een bedrijf dat PMO’ers leverde voor de ondersteuning van projecten. En IT Infra Talents was Andarr, een bedrijf dat zich onder andere richtte op het leveren van projectmanagers. Maar bij elke opdracht voor PMO Partners deed ik al snel de werkzaamheden van een projectmanager of projectcoördinator. In die richting wilde ik verder groeien. Het is iets heel anders of je werkt als iemands rechterhand of dat je zelf de leiding pakt en verantwoordelijkheid draagt. Ook raakte ik, toen Andarr IT Infra Talents werd, nieuwsgierig naar rollen als Agile Coach of Scrum Master.”

Op dit moment heeft Inge via IT Infra Talents een opdracht als Scrum Master bij Instituut Mijnbouwschade Groningen. “In het begin was het moeilijk om dingen voor elkaar te krijgen, maar nu loopt alles op rolletjes. Als je maar de sfeer aanvoelt, zorgt dat je in gesprek blijft en samen naar oplossingen zoekt. Agile en Scrum zijn daar goede methoden voor.”

Bij IT Infra Talents volgde ze verschillende cursussen voor Agile Coach, Scrum Master en Systemisch Coach om haar skills verder uit te diepen. “Ze staan heel erg open voor je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Als je een opleiding wil volgen, mag dat. Daarnaast vind ik het Midlance-model heel prettig. Dingen als je pensioen regel je zelf, maar tegelijkertijd wordt er ook veel uit handen genomen, zoals de administratie en de acquisitie. Bovendien heb je alle vrijheid in de opdrachten die je kiest. Het stukje werkzekerheid is ook heel fijn. Er wordt goed voor me gezorgd bij IT Infra Talents.”

Overzicht blogs
Inge Scholte
Inge Scholte /
Expert

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!