icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws Sap 06/05/2022

“De vrijheid van een freelancer, zonder de lasten”

2022

Danny Hess kwam als drop-out terecht bij de Free Record Shop, totdat hij besloot dat het tijd was om een vak te kiezen. Hij stuitte op een traineeship salarisadministrateur bij Ernst & Young, wat het begin was van een prachtige loopbaan. In oktober start hij bij Integration Application Talents als midlancer, waarover hij in dit artikel vertelt.

Expertise

Sap

Wij ademen SAP

Over deze expertise

Danny vertelt hoe hij zich heeft ontwikkeld tot SAP-specialist. “Ik had altijd al affiniteit met cijfers, dus dat traineeship leek mij een mooie stap. Ik merkte tijdens de werkzaamheden als salarisadministrateur dat ik meer aandacht had voor de systemen en de techniek achter de salarisstroken. Ik heb tijd en energie gestoken in het leren kennen van de systemen, totdat ik terecht kwam bij mijn huidige werkgever.”

Hij maakte de shift van salarisadministrateur naar SAP-expert. “Ook daar startte ik op de salarisafdeling, totdat mijn affiniteit met de techniek werd opgemerkt. De afgelopen jaren heb ik daar gewerkt met de systemen achter de salarissen. Om te beginnen met de HCM-module van SAP en vervolgens in 2018 implementeerden we SuccessFactors. Dit heb ik destijds samen met de lead voor elkaar gebokst, waarbij ik verantwoordelijk was voor het design en enkele functionaliteiten die we erin wilden terugzien. In 2019 werd er een bedrijf aangekocht, waarbij ik ook de integratie heb verzocht en op een gegeven moment staat alles en dan ben je zo goed als klaar. Er zijn natuurlijk altijd optimalisaties en updates mogelijk en dat is de fase, waarin we nu zitten. Ik had in mijn achterhoofd dat na dit project mijn tijd bij mijn huidige werkgever er wel op zou zitten en toen zag ik Xap voorbijkomen.”

Danny vertelt: “Integration Application Talents viel direct op. Het klonk heel interessant, is helemaal mijn expertise en biedt mij exact wat ik juist interessant vind: het projectmatig werken, moduleren en een kijkje nemen in verschillende keukens. Het continu vergaren van kennis is iets wat bij mij past en ik speelde al een tijdje met het idee om freelancer te worden. Ik heb die daadwerkelijke stap nooit durven zetten, maar het midlance-model van The Human Network was daarom de perfecte oplossing. De vrijheid van een freelancer, maar niet de zorgen en de administratie van een ondernemer. Perfect!”

“Ik begin op 1 oktober, op mijn eigen verzoek. Het project bij mijn huidige werkgever loopt half september af, dus dan kan ik dat mooi afronden. Ik heb veel liefde voor het bedrijf waar ik nu zit, want ik heb mij daar kunnen ontwikkelen tot de expert die ik nu ben. Zo heb ik bijgedragen aan wereldwijde implementatie van SuccessFactors. Ik ben toen in twee maanden tijd de hele wereld overgevlogen, van de VS, naar Hong Kong, naar India, Italië, Frankrijk en Duitsland. Daarbij is het in de huidige tijd geen overbodige luxe om drie maanden opzegtermijn te hebben, want zie maar eens goed personeel te vinden in de huidige arbeidsmarkt!”

Danny gaat als SAP-expert aan de slag en zit nu volop in de voorbereidingen: “Binnenkort ga ik mijn cv en LinkedIn updaten, samen met de Business Manager. Ik kan niet wachten om toffe opdrachten in de wacht te slepen!”

De kers op de taart

Inhoudelijk laat deze nieuwe Xapper niets aan het toeval over: “SAP is het systeem achter alle dingen die met jouw ontwikkeling en persoontje te maken hebben, die eigenlijk heel vanzelfsprekend zijn. Denk aan talentmodules, payroll, beoordelingsmodules, etc. SAP helpt om een organisatiestructuur neer te zetten, persoonlijke gegevens inzichtelijk te maken en rapportages te verwezenlijken. Zolang je als expert niemand hoort, dan heb ik het werk goed gaan. Maar perfectie bestaat niet en daarbij is er niets zo grenzeloos als de creativiteit van een HR-medewerker, waar ik toch voornamelijk mee samenwerk. Ze bedenken nogal eens regelingen en ontwikkeltrajecten voor medewerkers, die ver buiten de kaders van de systemen vallen. Juist die opdrachten zie ik als de kers op de taart.”

Danny legt uit hoe divers zijn werkzaamheden eigenlijk zijn. “Het kan zomaar zo zijn dat je moet programmeren. Bij LyondellBasell bestaat er een aparte IT-afdeling, die het programmeerwerk oppakt. Ik ben dan de verbindende schakel tussen de lokale HR-afdeling en de IT. HR-experts spreken een compleet andere taal dan de IT-experts, dus die snappen elkaar niet altijd. Gelukkig ben ik er dan om die vertaalslag te maken.”

Voordelen midlancen

“Het midlancen springt er voor mij uit. Dat maakt deze betrekking heel bijzonder en ik had ook direct een welkom gevoel, toen ik binnenstapte bij Xap. Het was gelijk bijna ouwe jongens krentebrood, alsof ik hier al jaren over de vloer kom. Daarbij was er ook veel begrip, voor het feit dat ik niet direct kon starten, omdat mijn voorkeur uitging naar oktober. Daarbij wilde ik met het thuisfront nog wat dingen overleggen, waar de Business Manager alle begrip voor had. We hebben een online meeting gehad, waar mijn vrouw ook bij aanwezig was, zodat ook zij van de hoed en de rand wist. Dit niveau van investeren in de relatie met je eigen mensen, dat is zó bijzonder.”

Ook over zijn ambities heeft Danny nog wel wat toe te voegen: “Met SAP kun je alle kanten op, maar het lijkt mij wel gaaf om gecertificeerd SuccessFactors developer te worden. Deze integratie is in mijn optiek de toekomst van SAP. Het papiertje is niet essentieel, maar het zou het voor mij wel echt afmaken. Daarbij zijn er ook modules waar ik zelf nog nooit mee heb gewerkt, zoals de Payroll-module. Ook hier zou ik in willen groeien, zodat ik nog vele bedrijven kan helpen op een zo breed mogelijke manier.”

Overzicht nieuws
Expertise

Sap

Wij ademen SAP

Over deze expertise

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!