icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Klantcase

Van een idee naar een concreet plan bij VDL ETG Projects

EngiTalents

VDL ETG Projects is een turn-key leverancier voor het ontwikkelen, bouwen en wereldwijd installeren van fabricage equipment, machines, apparaten of mechatronische systemen. “Wij bedenken en bouwen wat onze opdrachtgever nodig heeft” zegt Ivar Schram, Manager Engineering. De machines die VDL ETG Projects bouwt zijn vaak one-off machines die nooit eerder bedacht of gemaakt zijn. Meestal voor nieuwe toepassingen of markten. Op het hoofdkantoor in Eindhoven, spreekt onze accountmanager Frank Ruijten met Ivar Schram van VDL ETG Projects en onze ENGI’neer Otto Nienhuis. Otto ondersteunt momenteel verschillende projectteams op het gebied van engineering.

Projecten die nooit eerder gerealiseerd zijn

Projectorganisatie VDL ETG ontwikkelt machines die de eerste zijn in hun soort. Volgens Otto begin je eigenlijk altijd vanaf een blank vel papier: “Vaak is er alleen nog maar een idee, dat dan verder uitgedacht moet worden.”  

“Als andere bedrijven zeggen dat ze iets niet kunnen, dan zien wij dat als een kans. Wij gaan een uitdaging niet uit de weg en zijn er dan ook trots op als wij de opdrachtgever wel kunnen helpen”. “Vaak is het een kwestie van goed luisteren en de juiste vragen stellen. Op die manier bouw je wat een opdrachtgever nodig heeft en dat is vaak niet wat een opdrachtgever in eerste instantie vraagt.” vult Ivar aan. “Bij ons ziet een ENGI’neer zijn werk ook écht gerealiseerd worden. Hij blijft betrokken bij het project van idee tot realisatie.” 

Bemanning van het engineering team

Volgens Ivar staat of valt een project met het bij elkaar brengen van de juiste mensen in een projectteam. Een goed team bestaat uit mensen met de juiste ervaring en competenties. Engi Talents begrijpt dat en is in staat om de juiste ENGI’neers te vinden om de machines van A tot Z uit te werken. “Ze hebben ons bijvoorbeeld enorm goed bijgestaan bij het bemannen van een project voor een nieuwe batterijenproductielijn volgens een revolutionair nieuw proces. In een ander project is een machine ontworpen en gerealiseerd, zodat een non-woven materiaal direct vanaf de rol verwerkt wordt tot een luchtfilter die direct in een luchtbehandelingskast gebruikt kan worden. Met de nodige expertise ondersteunden ze onze eigen mensen en schakelden ze iedereen in op het juiste moment.” 

Het succes van een project staat of valt met de teamleden
Ivar Schram / VDL ETG Projects

Volledige vrijheid

Voor ENGI’neer Otto is het maar al te duidelijk dat een team uit verschillende schakels bestaat. “Het is voor elk teamlid handig dat er iemand vanop een afstand meekijkt en fungeert als klankbord. Als technisch begeleider is het mijn rol om telkens mee te zoeken naar mogelijke oplossingen van specifieke vragen.” 

Otto is heel erg tevreden als ENGI’neer met zijn project bij VDL ETG Projects. “Als ENGI’neer krijg je alle vrijheid om te bepalen welke oplossing je biedt voor een specifiek probleem. Het is heel boeiend om in deze job terecht te komen, kiezen voor Engi Talents is dan ook zeker aan te raden!”   

Alle klantverhalen

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!