icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Nieuws Engineering 31/10/2022

Projecten over de grenzen heen

EngiTalents

Engi Talents is de naam die MIDES kreeg bij haar 25 jarig bestaan en onderdeel werd van de internationale groep House of Talents. Het Nederlandse team ENGI’neers maakt sinds eind 2022 deel uit van The Human Network.

In 2018 steekt MIDES België de grens over naar Nederland met de overname van Alliacta. Een strategische keuze die al snel zijn vruchten afwerpt. Zo getuigen ook Engi Talents Business Manager Frank Ruijten en ENGI’neer Patrick Claessen, Interim Project Manager bij Sitech.

Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Frank Ruijten, is het aanspreekpunt voor bedrijven en ENGI’neers in Nederland. Hij startte eind 2019, na de overname van Alliacta. “Samen met de opdrachtgevers bekijk ik welke projecten eraan komen, welke kennis ze tekort hebben om die uit te voeren en waar wij hen met onze ENGI’neers kunnen ondersteunen. Anderzijds heb ik regelmatig contact met onze ENGI’neers om hun vragen te beantwoorden, de vinger aan de pols te houden bij lopende projecten en eventueel uit te kijken naar nieuwe opdrachten.”

Toegevoegde waarde

Frank: “De groei richting Nederland in 2018 was ongetwijfeld een toegevoegde waarde voor zowel bedrijven als ingenieurs uit de grensstreek. Zo is er bij bedrijven net over de grens een grote vraag naar goed opgeleide mensen. Voor onze ingenieurs brengt de uitbreiding dan weer extra potentiële opdrachten met zich mee. Aangezien zowel MIDES als Alliacta al heel wat ervaring hadden, vertrokken we niet vanaf nul en konden we meteen mensen met de juiste expertise aan de bedrijven aanbieden. Belgische ingenieurs gingen aan de slag bij Nederlandse bedrijven en omgekeerd.”

De job is erg afwisselend en ik krijg de vrijheid en het vertrouwen om mijn werk zelf te regelen.
Patrick Claessen / ENGI’neer

Overleg met collega's

Door de samenwerking over de grenzen heen is er nauw overleg tussen de project-teams. “Er is wekelijks overleg tussen de verschillende kantoren van Engi Talents, zodat we op de hoogte zijn van elkaars opdrachten en opdrachtgevers,” zegt Frank. “Zelf werk ik vanuit de kantoren in Eindhoven en Utrecht voor de Nederlandse markt. Ik werk al lange tijd in project consultancy. Het geeft me ongelooflijk veel voldoening om met onze ENGI’neers te kunnen bijdragen aan concrete projecten in bedrijven. We streven daarbij altijd naar continuïteit. Dat is ook het geval bij Patrick, die momenteel bij Sitech werkt.”

Sitech services

Een van de Nederlandse bedrijven waar Engi Talents nauw mee samenwerkt, is Sitech Services, dat de bedrijven op de Chemelot site in Geleen ondersteunt. Daarvoor doet het een beroep op de ervaring van de ENGI’neers, onder hen Patrick Claessen, sinds 2002 actief bij Engi Talents. Patrick: “Op de Chemelot site bevinden zich een 60-tal bedrijven met in totaal zo’n 12.000 medewerkers. Momenteel werken we voor Sitech met meerdere ENGI’neers op de site. Als Projectmanager begeleid ik er verschillende projecten, van de migratie naar een nieuw computersysteem tot de bouw van een nieuwe opslagtank. Ik stuur een team aan van technische specialisten, zowel interne medewerkers als contractors uit binnen- en buitenland. De job is erg afwisselend en ik krijg de vrijheid en het vertrouwen om mijn werk zelf te regelen. Ondertussen ga ik al bijna 10 jaar van project naar project. Dat lijkt misschien lang, maar je hebt toch een bepaalde tijd nodig om je de job eigen te maken. En elk bedrijf op de site heeft wel zijn eigen specifieke procedures en manier van werken. Ook dat is elke keer aanpassen.”

Overzicht nieuws
Expertise

Engineering

Gespecialiseerd in projectsourcing van technisch talent

Over deze expertise

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!