icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 22/01/2024

Pieter van der Mijle: “Met Midlancen verbreed ik mijn professionele horizon”

Pieter van der Mijle Data Expert Data Talents

Data Scientist Pieter van der Mijle verbreedt met Midlancen zijn professionele horizon. Bij elke interim opdracht kan hij opnieuw laten zien wat hij in huis heeft. Dat houdt hem scherp.

Van risicomodellen naar tastbare resultaten

Na zijn studie Econometrie ging Pieter aan de slag bij de Rabobank in Utrecht. Hij ontwikkelde risicomodellen voor hypotheken en leningen. Mede dankzij zijn berekeningen kon de Rabobank een effectief risicobeheer voeren om verliezen door wanbetalingen op te vangen.

Bij de Rabobank was Pieters werk sterk gericht op regelgeving. Gaandeweg ontdekte hij dat hij juist meer gericht is op resultaten. Hij vertelt: “Na zes jaar Rabobank had ik behoefte aan een ander werkveld. Ik ging aan de slag bij bouwbedrijf BAM, waar ik als Data Scientist het resultaat van mijn werk kon zien. Zo vond ik het te gek dat we op basis van data energie konden besparen in een gebouw.”

“Nu zit ik aan het stuur”

Na een aantal jaar bij BAM was Pieter toe aan een nieuwe uitdaging. Zodoende kwam Data Talents op zijn pad. “Ik had er al snel een goed gevoel over. Midlancen biedt vrijheid; ik kan zelf bepalen hoe ik mijn pensioen regel en hoeveel vakantiedagen ik opneem. En als ik hard werk en veel uren draai, zie ik dat direct terug in mijn salaris.”

“Ik zorg ervoor dat mijn collega´s goede data krijgen”

Momenteel ontwikkelt Pieter een datakwaliteits-tool voor Schiphol. Schiphol heeft dagelijks enorme hoeveelheden en verschillende soorten data te verwerken. Al die data moeten door de nieuwe tool heen. “Mijn huidige opdracht wijkt af van wat ik eerder deed. Voorheen maakte ik modellen en rapporten op basis van data, maar nu zorg ik ervoor dat mijn collega´s kwalitatief goede data ontvangen om rapportages te maken en besluiten te nemen.'' 

Professionele horizon verbreden

Pieter is van huis uit Data Scientist, maar via Data Talents volgt hij momenteel een cursus om meer vaardigheden op het gebied van data-engineering te ontwikkelen. Erik, zijn Business Manager, bracht hem in contact met een aantal collega data-engineers, zodat hij kan leren van hun ervaring en expertise.

“Erik is enorm betrokken”, vertelt Pieter. “Een stuk of vijf experts van Data Talents doen momenteel dezelfde cursus. We hebben elkaar een avond op het kantoor van House of Talents ontmoet en hebben af en toe contact in onze app-groep. Het werkt enorm stimulerend om in contact te zijn met aangename en ondernemende collega´s.”

Overzicht nieuws
Expert
Pieter van der Mijle /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!