icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

"Ik vind het mooi om mensen te spreken over hun vakgebied"

Project Change Talents

Karel Smith gaat een nieuw avontuur aan bij Project & Change Talents. In dit interview vertelt hij meer over zijn achtergrond, passie voor het vak en zijn keuze voor Project & Change Talents. Welkom, Karel!

Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise

Kun je jezelf voorstellen?

"Mijn naam is Karel Smith, ik ben 34 jaar en woon in Utrecht met mijn vriendin en twee kinderen Janne (4 bijna 5) en Timo (3). In mijn vrije tijd hockey ik bij Kampong (nu even niet vanwege corona…) en ik fiets regelmatig een rondje, ook klus ik graag in huis."

"Ik ben na mijn studie gestart bij een bank en kwam daar in aanraking met het vakgebied van organisatieverbetering. Dat heb ik in zeven jaar bij verschillende opdrachtgevers (financieel, semi publiek en overheid) doorontwikkeld. Zodat ik nu ervaren ben op het gebied van procesmanagement, business analyse en project- en implementatiemanagement. Als ‘extra liefde’ heb ik veel process mining pilots gedaan. Dat is een laagdrempelige data analyse techniek waarmee organisaties snel, feitelijk inzicht kunnen krijgen. Ik heb de afgelopen jaren ook steeds meer kennis over ICT opgebouwd."

Waarom heb je passie voor jouw vak?

"Ik ben erg nieuwsgierig en vind heel veel dingen leuk. Ik vind het mooi om met mensen over hun vakgebied te spreken: de trots, de frustraties die ze hebben in werkzaamheden en te begrijpen waar de essentie zit. Vervolgens is het uitdagend om met mijn analysevaardigheden, door het aanbrengen van structuur en het verbinden van mensen, te zorgen dat er goede oplossingen worden gerealiseerd!"

Waarom heb je gekozen voor Project Change Talents?

"Ik was na ruim zeven jaar bij mijn vorige werkgever op zoek naar een nieuwe omgeving. Vooral omdat je dat weer scherp stelt. De keuze voor Project Change Talents had vooral te maken met de focus op opdrachtuitvoering, dat maakt het combineren van werk en privé ook makkelijker. In eerste instantie was ik op zoek naar een ‘vaste positie’ vanwege reistijd. Maar door de huidige ontwikkelingen is consultancy ineens prima haalbaar én blijft het ontzettend leuk!"

Wat is jouw motto?

"Hoewel het niet in mijn natuur ligt (omdat ik als analist graag alle opties afgewogen wil hebben), heb ik als uitgangspunt: niet denken, maar doen! Daarmee bedoel ik niet dat je onbezonnen aan de slag moet. Maar het is voor mij een reminder om niet altijd alles compleet uit te denken en zo snel mogelijk aan de slag gaan, omdat je dan vaak pas écht gaat snappen hoe zaken in elkaar zitten."

Waar kijk je het meeste naar uit?

"De vrijheid om de binnen het vakgebied mijzelf te ontwikkelen en mijn ´ondernemerschap´ te testen in een omgeving waar de ondersteuning goed geregeld is. Oh ja, én in de zomer weer eens een vrijdagmiddagborrel in de zon met mijn collega’s!"

Overzicht Nieuws
Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise
Project Change Talents
Karel Smith /
Business & Proces Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!