icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik heb hier echt de vrijheid om mijn eigen ontwikkeling te sturen"

Project Change Talents

Gerson van Elburg werkt sinds begin 2022 bij de Rabobank als Business Analyst KYC Proces- & Workflowmanagement. “Het mooiste aan mijn vak is dat ik door te praten en te luisteren het werk van mensen wezenlijk kan verbeteren.”

Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise

Gerson studeerde International Business aan de Universiteit van Groningen. Via het Erasmus Exchange Program woonde hij een tijd in Zweden en in Noorwegen. “Na mijn afstuderen heb ik nog een tijdje in Noorwegen gewerkt. Daarna ben ik de consultancy ingegaan. Ik wou breed georiënteerd blijven en zo kom je bij veel bedrijven terecht.”

Proces verbetering

Over een periode van vier jaar werkte hij voor zowel de overheid als voor commerciële bedrijven waaronder Boskalis, de Belastingdienst en Havenbedrijf Rotterdam. Bij de Rabobank is hij verantwoordelijk KYC Process- & Workflowmanagement. KYC staat voor Know Your Customer. Dit zijn de systemen waarmee opdrachtgevers gescreend worden op onder meer fraude, witwassen en terreurfinanciering.

Hoewel het klinkt als een heel nieuw veld om actief in te zijn, ziet Gerson dit in het kader van zijn vak anders. “Als business analist ben ik altijd bezig met de vraag hoe je werk kunt verbeteren. Wat je ook doet, of dat nu om fraudecontrole of iets anders is, je gebruikt processen. Die kun je efficiënter maken door ze slim aan te pakken, de regels te veranderen en instellingen te optimaliseren. Daar zorg ik voor."

Passie voor het vak

Het mooiste aan het vak zijn de mensen waar hij mee werkt. “Ik praat en luister, daar vul ik zo ongeveer de helft van mijn tijd mee. De andere helft bestaat uit het uitvoeren van dingen. Dan praat ik ook met mensen, vooral met IT. De oplossing schuilt vaak in aanpassingen binnen de IT-systemen.”

Verzoeken tot verbetering komen zowel van het management als van de werkvloer. “Managers krijgen de opdracht meer dossiers af te handelen, of het verzoek om nieuwe taken uit te voeren. Dan hebben ze ondersteuning nodig. Het leukste vind ik verzoeken die direct vanaf de werkvloer komen. Mailtjes met de melding dat een knop niet doet wat hij moet doen, of suggesties om iets te verbeteren. Dan zie ik direct het effect van mijn werk.”

In beide gevallen stapt Gerson zo snel mogelijk over van mail naar gesprekken. Vroeger aan de vergadertafel, tegenwoordig minstens zo vaak via een videoverbinding. “In overleg gaan we het probleem doorgronden. Als dat helder is, dan kijk ik met welke middelen we het kunnen aanpakken. Afhankelijk van de omvang van het verzoek kost dat een paar weken (kleine dingen), tot een paar jaar (als de hele afdeling anders moet gaan werken).

Voordelen als midlancer bij Project & Change Talents

Werken voor Project & Change Talents geeft Gerson de vrijheid om op zijn manier te werken. “Mijn motto is: ‘je moet werken om te leven, niet leven om te werken.’ Ik werk nu hard omdat ik straks een mooie, lange reis naar Japan wil maken. Een goed salaris helpt om dat doel sneller te bereiken, maar bij Project & Change Talents gaat het verder. Hier krijg ik de ruimte om extra uren te maken én om straks lang op reis te gaan. Los daarvan steunen ze je ook professioneel. Ik gaf aan bij een bank te willen werken, zij stelden me voor aan de Rabobank. Ik kies mijn trainingen, zij ondersteunen. Ik heb hier echt de vrijheid om mijn eigen ontwikkeling te sturen.”

‘Het systeem van Gerson’

Wat betreft werk heeft Gerson één grote ambitie. “Ik kijk ernaar uit om ergens langer te zitten zodat ik deel van de inhoud kan worden. Het lijkt me prachtig om een grote verandering vanaf het beginstadium helemaal tot het einde uit te werken. In kaart brengen wat er speelt, alle gesprekken voeren en dan helemaal tot na de implementatie ermee bezig zijn. Dan wordt het echt mijn project, dat mensen zeggen ‘we gaan met het systeem van Gerson aan de slag’. Dat zou gaaf zijn.”

Overzicht nieuws
Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise
Project Change Talents
Gerson van Elburg /
Business & Proces Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!