icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

Functioneel Beheerder Netty: "Veel ballen in de lucht houden: dat moet in je DNA zitten"

Project Change Talents

Net voor thuiswerken de standaard was maakte ik –op afstand, want een hand geven was al geen optie meer- kennis met Netty Leleulya van Project & Change Talents. Expert Netty geniet van de afwisseling die haar werk als Functioneel Beheerder met zich meebrengt. “Het is een verbindende en dynamische rol, waarin je contact hebt met alle afdelingen van een organisatie.”

Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise

Netty heeft grappig genoeg een creatieve achtergrond. “Na de opleiding Architectonische Vormgeving, werkte ik een periode als postbode, omdat er geen passend werk te vinden was. Uiteindelijk besloot ik mij te laten omscholen in de IT, omdat ik zocht naar een branche met baanzekerheid.”.

Deze keuze bleek een schot in de roos: na de multimediale opleiding -waarin projectmanagement en design centraal stonden- vond Netty direct een baan in de IT. “Ik was hier als een vis in het water en heb sindsdien geen dag zonder werk gezeten.” Hoewel Netty ook inzetbaar is als Tester of T-shaper, heeft de rol van Functioneel Beheerder haar voorkeur. “Dit vakgebied vergt veel planning en structuur, wat goed bij me past.”

“Wat ik zoal doe? Dat is heel breed hoor. De ene dag zet ik testscripts klaar of probeer ik processen helder te krijgen en te testen. De andere dag of zet ik releases op of houd ik me bezig met het communicatieproces tussen applicaties. Ook het oplossen van incidenten valt in mijn takenpakket, waardoor ik regelmatig contact heb met diverse collega's en gebruikers.. Kortom: geen dag is hetzelfde en er is altijd reuring. Ik vind het een prettige manier van werken, maar je moet snel kunnen schakelen en veel ballen in de lucht kunnen houden.”

Sinds vijf jaar werkt Netty als midlancer bij Project Change Talents. Netty: “Het werk op projectbasis bevalt mij goed, omdat je als externe toch anders in een organisatie staat. Ik vind het leuk om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende bedrijven, maar heb als externe nooit last van politiek gedoe. Bovendien hoef ik me niet druk te maken over de acquisitie en administratie van mijn opdrachten, wat een verademing is. Ik heb voor mijn gevoel wel de lusten, maar niet de lasten.”

Business Manager Ruben Jonker is Netty’s aanspreekpunt binnen Project Change Talents. “Ik spreek Ruben regelmatig en kan altijd bij hem in de lucht komen als er iets is. Normaal gesproken (red: zonder Corona) gaan we zo nu en dan gezellig samen lunchen.” Haar collega’s van Project Change Talents ziet Netty tijdens bijeenkomsten, waar zij kennis delen of iets gezelligs doen. “We doen meestal iets actiefs, zoals boksen, boogschieten, of naar een escaperoom. Met altijd een drankje en lekker hapje eten erbij.”

Netty vervolgt: “Het is leuk om onderdeel te zijn van een team, maar een van de belangrijkste voordelen van midlancen is de vrijheid die het model biedt. Reizen is mijn grote passie en door deze manier van werken kan ik er zonder problemen een maandje tussenuit. Ik was van plan om in april een rondreis door Japan te maken, genieten van de eilanden, stranden, steden en de sushi.”

Hoewel zij de komende jaren nog met veel plezier als Functioneel Beheerder zal werken, wil Netty na haar pensioengerechtigde leeftijd haar dromen gaan najagen. “Ik ben van plan om in de toekomst nog meer mooie reizen te maken. Uiteindelijk wil ik Nederland verlaten en in Nepal of India wonen: die landen hebben mijn hart gestolen.”

Overzicht nieuws
Expertise

Business en proces analyse

Business en proces analyse

Over deze expertise
Project Change Talents
Netty Leleulya /
Business & Proces Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!