icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

You’re SAFE met Project & Change Talents

Agile werken

Agile werken is bekend gedachtengoed dat binnen veel (IT-)organisaties en teams wordt besproken en uitgeoefend.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
PMO Partner
Gert-Jan van de Vrie /
Business Manager

Scaled Agile Framework (SAFe) is een recente Agile-ontwikkeling die ondersteunt bij organisatie brede Agile implementaties. De focus van SAFe ligt op waarde releasen via een Agile Release Train, het opbouwen van een Agile Portfolio en het leiden van een Lean-Agile transformatie. 

Namens Project & Change Talents kregen Ruben Mels en Gert-Jan van de Vrie de kans om, samen met 22 andere betrokken SAFe implementatie stakeholders van de opdrachtgever, deel te nemen aan de Leading SAFe 4.5 opleiding.

Inmiddels is het examen binnen en is Project & Change Talents hiermee ook gecertificeerd om de SAFe-theorie in de praktijk toe te passen. Deze organisatie staat nog aan het begin van hun Agile transitie en oude gewoontes en structuren zijn lastig te veranderen; dit gaat stap voor stap.

Culture eats strategy for breakfast.
Peter Drucker / Management consultant, hoogleraar en schrijver

Het is dus een super mooie uitdaging en ervaring om grootse organisatietransities te mogen begeleiden naar doelen zoals het worden en/of blijven van een wendbare organisatie. Met deze training hebben wij de kans gegrepen om onze PMO kennis en kunde te verbreden (met de SAFe gedachtengoed) en daarbij de tools gekregen om teams, programma’s, portfolio’s en management te ondersteunen in Agile transformaties.

Wellicht komen we, ter lering en vermaak, later in het proces nog eens met een blog terug betreft onze implementatie ervaring (lees: successen en failures) en onze visie op de rol van PMO hierin.

Overzicht blogs
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
PMO Partner
Gert-Jan van de Vrie /
Business Manager

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!