icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Blog 12/08/2017

PMO’er op een HR-afdeling

Helping

Vaak wordt bij de functie van PMO direct gedacht aan een IT-afdeling. Daar wordt immers voortdurend in projecten gewerkt. Toch zijn er ook andere afdelingen binnen een organisatie waar een PMO specialist veel toegevoegde waarde heeft. Zoals bijvoorbeeld op een HR-afdeling. Wat speelt er zoal op een Human Resource afdeling? En waar kan een goede PMO'er in ondersteunen?

Miranda Mulder, van Project & Change Talents, is gedetacheerd bij één van de grootste verzekeraars in Nederland. Deze verzekeraar heeft recent een overname gedaan. Miranda ondersteunt het team van Resourcemanagement, een aparte afdeling binnen HR, die zich uitsluitend bezig houdt met de inhuur van externen. Voor de afdeling Resourcemanagement brengt het samenvoegen van de inhuur van de externen van de bedrijven enorm veel werk met zich mee.

De opdracht aan de afdeling Resourcemanagement is om het gezamenlijke beleid ten aanzien van de inhuur van externen te bepalen en te implementeren. Hieronder valt onder meer het onderbrengen van alle externen in één systeem en het stroomlijnen van de leverancierskeuze. 

Ik ben als Midlancer in dienst bij Project & Change Talents waar veel uiteenlopende opdrachten zijn, ik veel vrijheid en zelfstandigheid heb en een salaris waar ik heel blij mee ben!
Miranda Mulder / Project & Change Talents

Bovenal gaat het er om dat alle externen hun uren op de juiste manier kunnen registreren en tijdig hun loon ontvangen. Zorgvuldig met mensen omgaan heeft de allerhoogste prioriteit, ondanks alle hectiek en voortdurende wijzigingen.

Om dit te realiseren is structuur en overzicht nodig. En dat is precies Miranda’s rol als PMO’er. ‘Het maken van rapportages en statusoverzichten; het meedenken over wat er geregeld moet worden en er dan ook voor zorgen dat het geregeld wordt; het ondersteunen van de communicatie. Alles wat er bij komt kijken om ervoor te zorgen dat de projectleiders hun werk goed kunnen doen en over de juiste management rapportage beschikken behoort tot mijn functie. Wat daar vooral zo leuk aan is, is de veelzijdigheid en de afwisseling. En het feit dat mijn eigen inbreng wordt gewaardeerd!’

‘Dat ik dit kan doen als Professional van Project & Change Talents maakt het extra leuk. Ik ben als Midlancer in dienst bij Project & Change Talents waar veel uiteenlopende opdrachten zijn, ik veel vrijheid en zelfstandigheid heb en een salaris waar ik heel blij mee ben! Daarnaast heb ik leuke collega’s waarmee ik kan sparren en kennis kan uitwisselen en we doen regelmatig leuke activiteiten met elkaar.’

Overzicht blogs

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!