icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Blog 19/08/2021

Naar de cloud en in de wolken

Gonny PMO

Acht student-assistenten coördineren en Teams migraties zowel voorbereiden als uitvoeren. Een beknopte samenvatting van het werk dat ik bij de Universiteit van Amsterdam doe. Ik vind het een leuke omgeving om in te werken. Zo zie je van dichtbij studenten die nog bijna geen kennis hadden van Teams en Onedrive in een razend tempo de stof eigen maken. Om vervolgens de medewerkers van de UvA uit de brand te helpen deze digitale omgevingen te begrijpen.

Ik heb veel geleerd van dit project. Teams en Onedrive ken ik zo onderhand op mijn duimpje en ook alle stappen rondom een team begeleiden en de studenten zelfstandig leren werken hebben mij veel kennis en ervaring bijgebracht. Ik heb bijvoorbeeld nooit beseft hoeveel er komt kijken bij het migreren van Teams en het daadwerkelijk overzetten van álle bestanden van lokale schijven naar ‘de cloud’. Er gaan veel stappen aan vooraf. Zoals bijvoorbeeld zorgen dat er geen issues zijn van te lange padnamen, er geen vreemde tekens voorkomen en de afdelingen goed op de hoogte zijn van de veranderingen. Om deze veranderingen goed in beeld te brengen gaf ik per team kick-offs zodra hun bestanden waren overgezet. Zo zorgden we ervoor dat Teams ook daadwerkelijk in gebruik werd genomen. Fijn om de medewerkers van de UvA die begeleiding ook te bieden.

Deze zomer heb ik ook vijf weken de projectmanager vervangen terwijl hij op vakantie ging. Het was een mooi compliment dat hij zijn werk volledig los kon laten omdat ik het in goede banen kon leiden. Waren er dan alleen maar leuke momenten bij de UvA? Ja, eigenlijk wel. Natuurlijk zijn er altijd een paar uitzonderingen, maar ik heb een erg leuke tijd gehad hier. Het meest uitdagende vond ik als een student-assistent minder presteerde. Samen gingen we dan kijken hoe we hier verandering in konden brengen. Iedereen is anders en werkt anders dus het zoeken van de juiste balans gaf me iedere keer weer het nodige om over na te denken.

De student-assistenten werken nu grotendeels zelfstandig waardoor ik deze week met een gerust hart het team verlaat. Ik heb namelijk de leukste reden die ik kan bedenken om mijn werk bij de UvA af te ronden: zwangerschapsverlof!

Overzicht blogs

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!