icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws 30/03/2020

Werken op afstand: met Marlon in gesprek vanaf haar thuiswerkplek

thuiswerken

De thuiswerkplek van Marlon van Schaijk -Business Manager van Integration & Application Talents- bevindt zich op de bovenste verdieping van haar huis in Zeist. “We hebben op zolder een kantoorruimte ingericht, waar mijn man -hij heeft een eigen IT-bedrijf- en ik aan het werk zijn. Het bureau heeft een grote U-vorm en we zitten gezellig naast elkaar te bellen, mailen en skypen. Onze kinderen doen hun weektaken voor school en tussendoor beantwoorden we hun vragen over de lesstof. Het gaat allemaal prima zo.”

“De jongens missen wel de dagelijkse gang naar de sportschool, zij binden in de tuin elastieken aan de trampoline en doen zo hun oefeningen. De creativiteit viert hoogtij in dit soort gekke tijden.” Marlon vervolgt: “Het ís ook belangrijk om je benen te strekken en wat frisse lucht te happen. Mijn valkuil is dat ik achter de computer blijf zitten als een zoutzak, in plaats van te denken: ik moet even pauzeren. Ik probeer tussendoor wel te wandelen, maar het voelt echt als spijbelen.”

Iedere maandag heeft Marlon contact met elke expert uit haar team. “Onze experts zijn gewoon aan het werk, maar dan vanuit huis. Hun projecten lopen geen vertragingen op, ook doordat deze manier van werken in de IT vrij gebruikelijk is. Wat niet onderschat moet worden, is de sociale en emotionele impact die het Corona-virus met zich meebrengt. Ik vind het belangrijk om een luisterend oor te hebben, aandacht aan de mensen te geven.”

Marlon is een verbindster: ze vindt het belangrijk om haar team dicht bij elkaar te houden. “We hebben dus toch een paasattentie naar onze collega’s gestuurd en organiseerden vorig week een zogenaamde “social break”. Dit komt neer op: vanachter de laptop koffieleuten met het team. Er was geen agenda, we hebben gewoon bijgekletst over van alles en nog wat. Op het hoogtepunt van het gesprek waren we met z’n tienen in gesprek. Van alles kwam voorbij: wel of geen werkkleding bij thuiswerken, Netflix en alternatieven voor het sporten. Het koffieleuten houden we erin!”

In deze roerige tijden is uitbreiding van het team een wens die een paar maanden naar achter geschoven is. “Wij hebben fantastische sollicitanten in de wachtrij staan, die we normaal gesproken zeker hadden aangenomen. Omdat bij Integration & Application Talents de mens centraal staat kunnen we niet verwachten dat zij hun huidige baan opzeggen terwijl wij geen garantie kunnen geven op een opdracht. Ook met deze experts houd ik zeker contact, want er gaan weer betere tijden aanbreken.”

Overzicht nieuws

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!