icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 25/02/2022

"Wij zijn de grondlegger van het midlance-model"

Midlancer Arjo

House of Talents en midlancen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. “Al sinds 1995, toen de grondleggers een model bedachten wat de voordelen van vastlonen en freelancen combineerde. En geloof me, in die tijd was dat echt iets revolutionairs”, legt Arjo Miedema uit. Hij is Executive Business manager van IT Test Talents, onderdeel van House of Talents. Zijn bedrijf bestaat uit ruim 100 midlancers, gespecialiseerd in software testen.

Midlancen is volgens Arjo dé methode om als bedrijf de beste experts aan je te binden. “Om de simpele reden dat de expert centraal staat. Je geniet van vele voordelen: een team van vakgenoten om mee te sparren, veel vrijheid en een hoge beloning. Hoe hoog? 70% van je uurtarief is voor jou als een salaris. De winst is daarmee net als je salaris gekoppeld aan het uurtarief en wordt dus nooit over de rug van de medewerker groter”, legt Arjo uit. “En dat is niet alleen transparant, maar ook aantrekkelijk.”

Voor buitenstaanders lijken de voorwaarden van het midlance-model te mooi om waar te zijn, weet Arjo. “Soms heb ik sollicitanten aan tafel die niet snappen dat ze bij ons netto krijgen wat ze bij hun huidige werkgever bruto verdienen. Ze zijn bang voor addertjes onder het gras. De kleine lettertjes. En geloof me, die zijn nergens te bekennen, het verloop van onze mensen ligt niet voor niets onder de 3%. En ik werk hier al lang, omdat ik geloof in deze manier van (samen)werken, net zoals vele experts die langer dan 15 jaar(!) in dienst zijn.”

Wat Arjo een sollicitant vertelt als hij of zij bij hem aan tafel zit? Met een knipoog: “Dat je als manager je ego opzij moet zetten, omdat medewerkers meer verdienen dan jij. En nog veel meer hoor. Je hebt als midlancer grip op jouw ontwikkeling!" 

Jij zit aan het roer van je eigen toekomst: wil je verdiepen, promoveren of verbreden? Het kan allemaal. Met midlancen bepaal jij de richting.
Arjo Miedema / IT Test Talents

Copy cats zijn er ook. “Tja, ons model is zo interessant en succesvol dat concurrenten proberen een vergelijkbaar model op te zetten. Aan de ene kant ben ik er trots op dat men wil kopiëren en hiermee ons succes erkent. Maar het gevaar is dat het midlance-model een slechte naam krijgt, omdat deze copy cats minder transparant zijn en aan de achterkant aan allerlei knoppen gaan draaien. Denk aan de daggeldvergoeding, die bij sommige bedrijven een lening blijkt te zijn. Bij dat soort bedrijven is het wel belangrijk om de kleine lettertjes goed te lezen. Bedenk ook dat deze bedrijven het midlance-model opzetten om snel succesvol te kunnen zijn, daar waar we bij House of Talents het midlance-model als ideologie hebben neergezet. Het doel om te gaan midlancen is voor dit soort copy cats structureel anders."

Tot slot geeft Arjo aan dat een succesformule altijd een optelsom is van factoren. “Het zit ‘m niet alleen in het verdienmodel, maar ook in de bedrijfscultuur, het type mensen en experts die hier rondlopen. In vergelijking met andere midlance-modellen in de markt zie je dat het originele model van House of Talents het meest transparant en effectief is. Het is niet voor niets al decennia lang een succes.”

Meer weten over midlancen? 

Neem een kijkje op midlancer.nl

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze test-experts? Neem contact op!